Republikánus törvényhozók egy csoportja felvettette, hogy azonnal fel kell venni az amerikai importtilalmi listára a CATL és a Gotion High Tech által gyártott termékeket, mivel szerintük a két vállalat beszállítói láncaiban kényszermunkát alkalmaznak.

Az amerikai törvényhozók szorgalmazzák, hogy a Forddal és a Volkswagennel is kapcsolatban álló CATL-t és Gotiont is vegyék fel az ujgur kényszermunka megelőzéséről szóló törvény szerint meghatározott szervezetek listájára – írjaa Reuters.

Az úgynevezett entitáslista korlátozza az olyan áruk behozatalát, amelyek az amerikai kormány szerint kisebbségek elleni népírtást követtek el a kínai Hszincsiang régióban. Peking a visszaéléseket mindezidáig tagadta, ahogy a Gotion is.

A Volkswagen Group China szóvivője arról beszélt, hogy a vállalat nem rendelkezik bizonyítékokkal arra vonatkozóan, hogy annak kínai üzleti tevékenysége megsértette volna az emberi jogokat. A gyártó kínai vállalata 26 százalékos részesedéssel rendelkezik a Gotion-ben. A CATL szintén tagadta a vádakat.

Nem kicsit kaszált a CATL 2023-ban

A vállalat hetedik éve vezeti az elektromosjárműbe szerelhető-akkumulátorok világpiacát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→