A politikus a Franciaországban tett látogatása során azt mondta, több mint húsz vállalattal tárgyalt a kormány. A francia EDF nevű vállalatnak közel 11 ezer szerb munkavállalója van.

Az Index azt írja, Mali nyilatkozata szerint a vállalat tavaly 140 milliárd eurós haszonnal dolgozott, és szeretnék, ha Szerbiába jönnének, ahol a zöldenergia fejlesztésén dolgozhatnának.

Ezzel együtt a szerb ellenzék vádjait is visszautasította, amely szerint arról is tárgyaltak Franciaországban, hogy Szerbiában tárolnák az atomhulladékot. Leszögezte továbbá, arról sincs szó, hogy a Szerbiai Villanygazdaság és vízműveket eladnák.

A szerb pénzügyminiszter azzal is elhencegett, hogy Szerbiába mehet a Louis Vuitton luxusmárka is.

Mali egyúttal azt is mondta, reméli, hogy már júniusban Szerbiába látogat Emmanuel Macron francia államfő, és tovább mélyülhetnek a gazdasági kapcsolatok Franciaország és Szerbia között.

Francia vadászbombázók vásárlására készülnek a szerbek

Rendkívül közel áll Szerbia ahhoz, hogy Franciaországtól Rafale típusú, szuperszonikus vadászbombázó repülőgépeket vásároljon – jelentette be Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök kedden, miután Párizsban a francia elnökkel és a védelmi miniszterrel tárgyalt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->