Folytatódik a Dr. Martens vesszőfutása. A londoni tőzsdén jegyzett csoport árfolyama több mint tíz százalékot esett június 1-én, miután a bakancsgyártó éves bevételeinek zuhanását könyvelhette el.

A Dr. Martens adózás előtti eredménye a márciusig tartó évre vonatkozóan 26 százalékkal, 159,4 millió fontra csökkent, miközben a bevétel tíz százalékkal nőtt, első ízben haladva meg az egymilliárd fontot.

Baklövések az amerikai piacon

A londoni FTSE 250 index a cég nehézségeit a gyengébb Egyesült Államokbeli kereslettel és a Los Angeles-i elosztóközpontban bekövetkezett baklövések okozta többletköltségekkel indokolta. A cég vezetése szerint a magas infláció, az emelkedő kamatlábak és a bizonytalan geopolitikai helyzet visszafogta a keresletet.

Ez különösen az Egyesült Államokban volt így, ahol a vásárlók tartózkodtak attól, hogy megvásárolják a cég ikonikus, vaskos talpú csizmáit és cipőit.

Amerikában, a kihívásokkal teli fogyasztói környezetben működési hibákat követtünk el: a Los Angeles-i elosztóközpontunknál, valamint a marketingkampányoknál és az e-kereskedelmünkben

 – ismerte be Kenny Wilson cégvezető.

Lehet, hogy a cég éves árbevétele elérte az egymilliárd fontot, de a profit rossz irányba halad, mivel a társaság árrése a növekvő költségek miatt egyre csökken

– fogalmazott Russ Mould, az AJ Bell befektetési igazgatója. 

(Via This is Money)