2024. február 1-től Michael Breme veszi át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját Alfons Dintnertől, aki a Volkswagen Konszernben eltöltött négy évtized után nyugdíjba megy – írja közleményében az Audi Hungaria.

A mérnök végzettségű Michael Breme a németországi Aachenben a Rajna-Vesztfáliai Műszaki Egyetemen végzett anyagtudományi tanulmányait követően gyártástervezőként kezdte meg szakmai karrierjét az AUDI AG Karosszéria Alváz/Struktúratervezés és Külföldi gyártótelephelyek területén.

Michael Breme 2009-től az Audi-Szerszámgyárának vezetője volt, és ő felelt az Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben működő Szerszámgyárakért, valamint Martorellben az Audi Tooling Barcelona és Pekingben az Audi Tooling Peking gyártótelephelyekért.

Ezt követően Michael Breme 2016-ban az AUDI AG gyártás- és gyártervezésének vezetője lett. Ebben a pozíciójában az Audi márka valamennyi járműprojektjének gyártásoldali tervezéséért és a világszinten működő Audi gyártótelephelyek gyárstruktúrájának megtervezéséért és megvalósításáért felelt.

Michael Breme több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az Audi termelési világában. Már eddigi munkaköreiben is segítette és nagyban hozzájárult a győri gyártótelephely fejlődéséhez. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai irányítását és ezzel Győr szerepét az Audi Konszern világszintű termelési hálózatában

– mondta el Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja.

Michael Breme 2024. február 1-től veszi át a feladatokat a vállalat igazgatóságának jelenlegi elnökétől, Alfons Dintnertől, aki 2019. október 1-től vezeti a győri vállalatot.

Alfons Dintner 40 évre tekinthet vissza a Volkswagen Konszernben, akinek szakmai életútját és portréját testvérlapunk, az Index korábban ITT írta meg.