Egy különleges alkalmazás árulkodik róla, hogy új lendületet vehet az évekkel korábban bemutatott Car Keys funkció - írja a pcword.hu, a 9to5Mac szakportál információira hivatkozva. 

Az évek során az okostelefonok rengeteg eszközt kiváltottak az ébresztőórától a számológépen át a jegyzettömbig, az Apple pedig már 2020-ban kikövezte az utat, hogy az autók fizikai kulcsai is csatlakozzanak ehhez a körhöz.

Ekkor leplezték ugyanis le az NFC-alapú Car Keys funkciót, amely az iPhone Wallet alkalmazásán keresztül teszi lehetővé a járművek kinyitását, elindítását és a digitális kulcsok megosztását. A lehetőséggel eddig csak a BMW és a Hyundai/Kia élt, ám a jelek szerint a cupertinóiak nagyon szeretnék, ha bővülne a partnerek köre.

Elsőként a 9to5Mac számolt be róla, hogy

az Apple nemrég elérhetővé tette a Car Keys Test nevű alkalmazást, amely kifejezetten az autógyártókat segíti a kulcs funkció tesztelésében és kalibrálásában.

Az appot nem listázza nyilvánosan az App Store, csak egy direkt link birtokában érhető el, de készítettünk róla egy képernyőfotót is, ha ez nem működne.

Az alkalmazás letöltése ingyenes, a gyakorlatban viszont csak az Apple szerződéses partnerei használhatják, vagyis azok, akik megfizetik a Car Keys integrációhoz szükséges MFi (Made for iPhone) licencdíjat. A 9to5Mac szerint valószínű, hogy az almás cég eddig privát csatornákon biztosította az appot az érdeklődőknek, az App Store-os terjesztés pedig arra utal, hogy szeretnék megkönnyíteni az adaptálást.

Ez akár azt is jelentheti, hogy az Apple próbálja népszerűbbé tenni a funkciót, ám ha tényleg erről van szó, akkor az egyszerűbben beszerezhető tesztalkalmazás valószínűleg nem fog csodákat művelni, sejtésünk szerint legalábbis a gyártók többségét inkább a licencdíj tántoríthatja el a Car Keys adaptálásától.