Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Politico.eu szerint a brit szavazók megosztottsága nagy volt hely és életkor szerint: a 49 év alattiak többsége a maradásra szavazott. A 24 év alatti fiatalok nagy többsége, 75 százaléka arra szavazott, hogy az Egyesült Királyság maradjon az EU tagja - derül ki a YouGov felméréséből, amelyet a Politico idéz.

A 25-49 évesek körében 56 százalékos volt a maradáspártiak aránya, míg a 65 év felettieknél csak 39 százalék szavazott a maradásra - tehát a kilépés mellett állt a 65 év felettiek 61 százaléka.

Azt sem tudták mire szavaznak?

A Google-keresések alapján úgy tűnik, az angolok nem tudják, miért szavaztak a kilépésre az Európai Unióból - derült ki a Google keresési trendeket figyelő csoportjának pénteki Twitter-üzenetéből, amelyet az MTI idéz. A Google's Trends bejegyzése alapján helyi idő szerint éjfél körül, vagyis két órával a népszavazási urnazárás után 250 százalékkal növekedett a "mi történik, ha kilépünk az Európai Unióból?" kérdésre választ keresők száma - írta a The Verge, amely szerint a Google keresési adatai azt mutatják, hogy a tények hiánya nyilvánvalóan nem befolyásolta a szavazókat a döntésben.

Az eredmények szerint a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százalék a bennmaradásra. A népszavazáson mintegy 33 és fél millióan vettek részt. A kilépésre több mint 17,4 millióan, a bennmaradásra 16,1 millióan voksoltak.