Sztaniszláv András kommunikációs szakember, Bristolból tér haza a lap és a szájt élére, ahol az Európa Zöld fővárosa 2015. címet elnyert város vezetésének megbízásából e projekten és a Bristol's BIG Green Week fesztivál megvalósításán dolgozott.

Ezt megelőzően közel tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt, ahol stratégiai PR tanácsokat adott magyar és nemzetközi cégeknek. Dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként, a Hamu és Gyémánt Kiadónál lapigazgatóként és kisebb magazinok szerkesztőjeként.

Sztaniszláv újságírást, majd média managementet tanult a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, vendéghallgató volt a University of California (Berkeley) Graduate School of Journalism szakán, ahol oknyomozó újságírás, sportújságírás és magazinkészítés képzésen vett részt.

Az új főszerkesztő első nagy feladata a szerkesztőségi integráció megvalósítása lesz. Ezen belül a hetilap és a hírportál stratégiájának összehangolása, a szükséges változtatások végrehajtása, a HVG tartalomszolgáltatási tevékenységének megerősítése, bővítése áll majd munkája középpontjában - olvasható a hvg.hu-n.

Sztaniszláv kinevezése a HVG Zrt. új egyedüli tulajdonosának, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.-nek a határozatával válik hatályossá, amely a múlt héten a tulajdonosok jóváhagyását és a német tisztségviselők távozását követően vette át a kiadó irányítását. A HVG Zrt. egyszemélyes részvénytársaságként működik tovább, vezérigazgatója továbbra is Szauer Péter lesz.