Idén több fontos lépést tett a Richter a  stratégiai területein, elsősorban a nőgyógyászatban és a biotechnológiában. A legújabb, hogy bejelentette: felvásárolja a belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő, számos nőgyógyászati eredeti kutatást végző biotechnológiai vállalatot, a BCI Pharma-t. A tranzakció értéke 12 millió euró – számol be az üzletről a Portfolio. 

Teljes céget vettek ezúttal, ami azt jelenti, hogy laborkapacitásokat is szerzett a Richter.

Jelenleg a társaság két telephellyel rendelkezik: a gyógyszerkémiai egység Montpellierben, Franciaországban van, míg a biológiai kutatócsoport Liègeben, Belgiumban található.  

A belga vállalatnak még nincsenek piacképes termékei, komoly tesztelések szükségesek, ezért is vannak a mérföldkövek beépítve 
– mondta el Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. 
Hozzátette, hogy kevés olyan vállalat van a világon, amelyik originális nőgyógyászati kutatást végez, szűkösek a lehetőségek.

A nőgyógyászati üzletág erősítését nem most kezdte el a Richter: már tavasszal ajánlatot tettek a nehéz pénzügyi helyzetbe került Mithra Pharmaceuticals belgiumi eszközeire, a tárgyalások pedig júniusban sikeresen zárultak. Ez egy újabb jelentős, 175 millió eurós tranzakció. Az így megszerzett szellemi tulajdonjogok közé tartozik a már piacra bevezetett Estelle és a fejlesztési fázisban lévő Donesta, amivel nőgyógyászati területen eredeti kutatásokat tudnak beemelni a portfóliójukba.