A csütörtöki önkormányzati ülésen zárt ajtók mögött tárgyalták a 25 emeletes magasház bontására júliusban kiírt közbeszerzési eljárás lezárását. Amiatt döntöttek a pályázat eredménytelenné nyilvánítása mellett, mert a legelőnyösebb ajánlat is 261 millió forinttal magasabb összegű volt, mint a bontáshoz rendelt forrás - mondta Páva Zsolt polgármester.

A közgyűlés úgy döntött, hogy változatlan feltételek mellett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás megindítását kezdeményezi az érvényes ajánlatot tevők meghívásával.

A városvezető korábban abban bízott, hogy a tárgyalásokon jelentős mértékben sikerül csökkenteni az árajánlatot. Reményei szerint mindez nem okoz nagyobb csúszást, a bontási munkálatok egy-két hónapon belül elkezdődhetnek.

Június végén jelentették be, hogy hivatalosan is a helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi magasház. A város az épületet 2008 óta birtokló gazdasági társaság felszámolási eljárása során szerezte meg a létesítmény tulajdonjogát 25 millió forintért, majd júliusban döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki a bontásra.

A munkálatokhoz állami támogatásra számíthat Pécs. A polgármester korábban hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tett ígéretet rá, és ezt később a belügyi tárca a központi költségvetési támogatásról szóló értesítésben erősítette meg. A szintről szintre elvégzendő bontás több mint egy évig is eltarthat.