Az MCC még december közepén jelentette be, hogy a beruházás első lépéseként hamarosan elbontják azt az ingatlan, amely korábban a Munkásőrség székházaként működött. A közlemény szerint az épület külső és belső állapotát tekintve is menthetetlen, ezért a tehetséggondozó intézmény úgy döntött, hogy egy modern oktatási épületegyüttes veszi át a helyét.

Az új központtal szemben a válaszadók többsége azt várja el a közleményük szerint, hogy növeljék a zöldfelületet és az épület ökológiai fenntarthatóságát, továbbá azt remélik, hogy az új egység illeszkedik majd a Gellérthegy látképébe, valamint a kert és a park nyitott lesz a környékbeliek számára is.

Az MCC tervei szerint a mostani két épület helyett csak egy helyezkedik majd el a telken, így bejárható parkosított terület is jóval kiterjedtebb lesz, valamint több közösségi tér is létrejön majd az épületben, melyek szabadon látogathatók lesznek.

Az MCC a közleményben azt is tudatta, hogy az új budapesti épületegyüttes megtervezésére nyílt építészeti tervpályázatot írt ki, melynek két győztese közül végül a Napur Architect Kft. folytatta a kialakítás megtervezését.

A budaiak is örvendezhetnek az MCC új központjának terve láttán

Kiemelkedő beltéri infrastruktúrával és jelentősen megnövekedett zöldterülettel kiegészítve valósul meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) új budapesti központjának terve.