Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója úgy fogalmazott, hogy világszínvonalú, a magyar építészeti tradíciókat magán viselő épületet hoznak létre a Munkásőrség egykori székhelyének területén. Az új Gellért-hegyi épületegyüttes kialakításának megtervezésén a Napur Architect Kft. dolgozik Ferencz Marcel Ybl-díjas építész vezetésével – írja az Építészfórum.

Ahogy korábban megírtuk, a régi épületek helyén egy olyan kampusz épül, amely a helyi lakosok által is élvezhető, nyitott és parkosított területet foglal magába. A tervpályázat bizottsági tagjaként Csányi Éva, az I. kerületi egykori főépítésze kiemelte, hogy az új épület nem csak az MCC-nek, hanem az egész városnak is a rendelkezésére lesz bocsájtva. Kihangsúlyozta: a kialakuló városi pont alkalmassá válik a pihenésre, és a városlakók örömét szolgálja majd.

A tehetséggondozó intézmény ígérete szerint a központ a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a környezettudatosság jegyében épült. Az MCC számos nagy múltú, de rossz állapotú épületet újít fel, köztük a debreceni Aranybika szállót, a pécsi Nemzeti Kaszinót vagy a miskolci Avas szállót. 

A 7300 diák képzését és oktatását végző intézmény kollégiumi szobákat, tan- és rendezvénytermeket, valamint közösségi tereket hoz létre az épületek felújításával. A felújítást követően ezeket nem csak a diákok, hanem a lakosság is használhatja.

 

 

 

Hiába keresi majd a Munkásőrség egykori központját, nyoma sem marad

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) új, budapesti központjául szolgáló épületegyüttest hoznak létre a szocialista félkatonai szervezet régi épületeinek helyén. Bővebben --->