Az MCC közleményében tudatta, hogy a többségi tulajdonszerzésben nem érintett részvényesek többsége már jelezte eladási szándékát. A részvényeket a törvényi előírások szerint piaci áron az MCC Alapítvány leányvállalata, az Axialis Holding Zrt. veszi meg, amely júniusban lényegében a Libri teljes tulajdonrészét megvásárolta.

Forrong a könyvpiac

Az MCC először kisebbségi tulajdonosként vásárolta be magát a Libri Csoportba 2021 áprilisában. Idén júniusban azonban a többségi rész mintegy 98 százalékát is az övé lett.

A hír heves vitát kavart a magyar írótársadalomban, néhány héttel az akvizíció után pedig feltűnő dolgok történtek a Libri könyvesboltjaiban: a gyermekvédelmi törvény miatt sorra fóliázták le az LMBTQ-karaktereket ábrázoló könyveket, egyes híresztelések szerint pedig a könyvkirakatok is gyökeresen átalakultak.

Mindeközben a konkurens Líra Könyvkiadót tízmilliós fogyasztóvédelmi bírságra büntették, mert az egyik szintén homoszexuálisokat megjelentető könyvet nem a törvénynek megfelelően forgalmazták.

Orbán Viktor rákapcsolt: már készül a jóval szigorúbb gyermekjogi törvény

Szigorítja a kormány a gyermekvédelem szabályozását, ugyanis több botrányos zaklatási ügyre derült fény állami közintézményekben. „A gyermekek érdeke a legelső, meg kell védeni őket az oktatási intézményekben is” – hangsúlyozta a Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára márciusban. Bővebben--->