A vádak alapjául egy 2021-es sajtóközlemény szolgál, amiben a vállalat úgy fogalmazott, hogy a baromfi- és sertéshúst teljes egészében magyar beszállítóktól kapják a boltjaikban. Egyes értelmezések szerint a kiskereskedelmi lánc ezzel arra tett vállalást, hogy ebben a termékkategóriában csak magyar termékeket kínál majd.

A cég azonban a Világgazdaság kérdésére cáfolta ezeket az értelmezéseket, mondván, hogy az említett sajtóközleményben nincs szó arról, hogy vállalást tettek volna. Egyszerűen csak az állandó kínálat termékeinek származási helyét kommunikálták le az adott pillanatban.

Ezzel egy súlyos félreértést oszlatott el a kiskereskedelmi lánc, ugyanis a magyar sertéshúsbeszállítókban felháborodást váltott ki, amikor a Lidl polcain nyomott áron jelent meg német darált sertéshús.

A Baromfi Termék Tanács erre a nemlétező vállalásra hivatkozva adott ki közleményt arról, hogy az üzletlánc megsértette azt.

A lapnak azt is megjegyezte a cég, hogy más piaci szereplőknél a külföldi baromfihúsok már régóta megtalálhatók az állandó termékkínálatban, melyről mind a beszállítók, mind az ágazat szereplői értesültek.

Kifejtették azt is, hogy a külföldi, elsősorban lengyel importra több okból van szükség: egyrészt, az inflációt alacsony árak biztosításával lehet letörni, másfelől bizonyos termékek esetében a hazai beszállítók nem rendelkeznek a szükséges, a keresletet lefedő mennyiséggel.

Hozzátették, a friss szárnyas-, sertés- és marhahúsok nagyrészét továbbra is magyar beszállítóktól kapják. Jelenleg is tárgyalnak a hazai partnerekkel arról, hogy minden termékből megfelelő mennyiség álljon rendelkezésre, versenyképes áron.

A Lidl kiáll magáért: nincs baj az olcsó német húsokkal a magyar üzletekben

Ismét áll a bál, miután ismét olcsó német, előre csomagolt darált hús termékek lepték el a hazai Lidl üzletek hűtőpultjait. Valóban van okunk tartani a jelenségtől? A Lidl most tiszta vizet öntött a pohárba.
Bővebben--->