A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A "Műtrágya beszerzése 2022" megnevezésű közbeszerzés a következőket tartalmazza:

  • 900 tonna granulált karbamid 46 százalék nitrogén tartalmú műtrágya,
  • 200 tonna MAS (27 százalék nitrogén) műtrágya,
  • 200 tonna DAM (30 százalék nitrogén) műtrágya beszerzése.

A nyertessel november 10-én kötött szerződést az ajánlatkérő

A Napi.hu 2019 júniusában írt arról, hogy Magyarország legrégebbi vegyipari vállalata, a Nitrogénművek Rt. (korábbi nevén: Péti Nitrogénművek) 2002-ben került a Bige Holdinghoz. A nagy hitelező OTP Bank - illetve a korábbi vadászbarát Csányi Sándor elnök-vezérigazgató - azonban néhány év múlva kihátrált a Nitrogénművek mögül: egyik pillanatról a másikra 15 milliárd forint forgóeszköz-finanszírozást vont ki a cégből. A péti gyár működését le is kellett állítani, s a termelése 2008-ban később sokat vitatott kormánygaranciával indult újra.

A Bige-sztori második stációja 2013 novemberére a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. tulajdonváltása körül rajzolódott ki. Emlékezetes, hogy a mintegy 360 milliárd forintos becsült vagyonával a leggazdagabb magyarként is számon tartott Csányi Sándor egy strómanon keresztül elvitte Bige László orra elől a KITE Zrt.-t, amely Magyarország legnagyobb agrárintegrátora. A tulajdonosváltáskor Magyarország szántóterületének a felét a KITE partnerei művelték. Összesen 2,2-2,3 millió hektár volt ugyanis azoknak a mezőgazdasági termelőknek az összterülete, akikkel érdemi kapcsolatban álltak.