Eljárás indult a Foodorát birtokló Delivery Hero Hungary Kft.-vel szemben. A vállalkozás 2023. szeptember 4. és október 31. közötti kuponakciójában 2 ezer forint kedvezményre és ingyenes kiszállításra jogosító kupont hirdetett.

Azonban csak akkor voltak jogosultak a fogyasztók a kuponkedvezmény beváltására, ha a rendelésük meghaladta a 6 ezer forintot, a Versenyhivatal szerint pedig a cég vélhetően nem tájékoztatott erről megfelelő módon.

Ezen felül a GVH azt is észlelte, hogy a vállalkozás az általa alkalmazott rendszerhasználati díj felszámításáról, annak bevezetése óta időszerűtlen módon tájékoztatja a fogyasztókat.

Mindezzel a magatartással a vállalkozás valószínűsíthetően megsértette a vonatkozó fogyasztóvédelmi szabályokat – írja az MTI.

A GVH leszögezi, hogy az eljárás megindítása nem mondja ki, hogy a vállalkozás jogsértést követett el.

Az ételkiszállító cégek szerint a futároknak nem kell tudniuk magyarul

Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy egyre több a külföldi ételfutár, akik sok esetben nem beszélnek magyarul. Megkérdeztük a piacon legaktívabb cégeket, a Foodorát és a Woltot, valamint a csomagszállítási piac egyik legnagyobb szereplőjét, a GLS-t, mi az oka a külföldi vendégmunkások egyre gyakoribb alkalmazásának.