Budapestről az izraeli nagyvárosba heti három alkalommal repülhetnek az utasok március elsejétől – jelentette be a légitársaság.

A közleményük nem tér ki a Debrecenből induló járatokra, ám a társaság oldalán áprilistól már ezekre is lehet jegyet foglalni. 

Wizz Air tavasztól Bukarest, Krakkó, London-Luton, Róma-Fiumicino és Szófia repülőterekről is indít járatokat Tel-Avivba. 

A cég tavaly október 7-én jelentette be, hogy felfüggeszti járatait Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv között az izraeli légitámadások miatt, egyeztetve a helyi és nemzetközi hatóságokkal. A nagyobb légitársaságok, köztük a Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT hasonlóan jártak el az izraeli konfliktus miatt. 

Tel-Aviv tengerpartja
Tel-Aviv tengerpartja
Kép: Unsplash

A Budapestről induló járatok közül London után a második legforgalmasabb úti cél Tel-Aviv az utasszámot figyelembe véve. 

Nehezen tudnak elrepülni Izraelből az emberek, a járatok beteltek

Az Izraelből az Egyesült Királyságba irányuló közvetlen járatok biztosítása egyre nehezebbé vált, mivel a Hamász-támadások után egyre több légitársaság törölte járatait. Erről ITT írtunk bővebben.