A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében azt írja, hogy a SZÉP-kártyákon lévő kedvezményes források felhasználása, valamint a gazdaság támogatása érdekében felkéri a kormány a SZÉP-kártya szolgáltatókat, hogy értesítsék azokat az ügyfeleket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll a rendelkezésére.

Mint írják, 2023-ban minden eddiginél nagyobb összeget, összesen 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra, ez negyedével haladta meg a 2022-es összegeket.

Tavaly a kártyabirtokosok összesen több mint 449,4 milliárd forintot költöttek, és bár a költési kedv megnövekedett, ennek ellenére 5 milliárd forintnyi alvó pénz ragadt bent.

A tárca leszögezi, hogy a kormány célja 2024-ben helyreállítani a növekedést, amelynek érdekében 25 százalék felett kell tartani a beruházásokat, a hazai munkaerő-tartalékok mozgósításával tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást, továbbá a fogyasztást is helyre kell állítani.

Ez a változás forradalmi lesz a SZÉP-kártyás fizetésekben

A bankszektorban egyre fontosabbá válik a digitalizáció, az érintéses és mobiltárcás fizetések pedig népszerűbbek, mint valaha. Az egyik hazai bank az elfogadóhelyek 15 százalékán már biztosítja a telefonos fizetés lehetőségét. Megkérdeztük a másik két hazai szolgáltatót, tervezik-e az újítás bevezetését.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->