Lemondott posztjáról Nagy Csaba, az  Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke, utódjáról a szervezet május 14-i közgyűlésén születik majd döntés.

Nagy Csaba a 2020-as megválasztása óta töltötte be a pozíciót. A döntésre azután került sor, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a vezetői megbízatása. 

Nagy Csaba 1997-es megalakulása óta vezette az OTP Magánnyugdíjpénztárat, 2011-től pedig az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárat, amely Magyarország piacvezető intézményévé vált mind taglétszámban, mind tagi vagyonban. 1999-2010 között alapítója és elnöke volt a Magyar Nyugdíjpénztárak és Egészségpénztárak Egyesületének, a Stabilitás Pénztárszövetségnek, 2007-től pedig az európai nyugdíjpénztári szövetség, a PensionsEurope Közép-Kelet Európai Fórumának lett az elnöke.  

Nagy Csaba elnöksége alatt a  Pénztárszövetség és tagsága sikerrel kezelte az elmúlt időszak gazdasági és tőkepiaci nehézségeit, mondta Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára.

A Pénztárszövetség hatékonyan kommunikált mind a meglévő, mind a leendő pénztártagok felé, több olyan, komplex javaslatot is kidolgozott a minisztériumok és a szabályozó szervezetek irányába, amely az öngondoskodást segítő jogszabályi környezet megújítását célozta, továbbá összefogta és hatékonyan képviselte a szektort, így adva maradandó értéket a teljes öngondoskodási piacnak – sorolta a főtitkár.

A nehéz és rázós évek után az ÖPOSZ és a pénztári szektor mára megerősödve néz az új kihívások elé. Nagy Csaba utódjáról a szövetség május 14-i közgyűlésén döntenek.