A fővárosi Váci úti Schiller Szalonban 1991 óta forgalmaztak Opel járműveket, a tulajdonos azonban már más típusú járművekben látja a jövőt, és ezzel együtt az üzleti lehetőséget.

Az új Opel-modellek értékesítésével három évtized után felhagyó Schiller Autó Család az Opelek javítását és szervizelését márkaszervizként továbbra is ellátja – értesült a hvg.hu.

A lap hozzáteszi: mindezzel párhuzamosan Váci úti szalonjuk bemutatótermébe februártól BYD elektromos autó modellek kerülnek.

A szalon tulajdonosa mind technológiai, mind értékesítési értelemben az elektromos közlekedésben látja az autószektor jövőjét.

Még december végén jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, hogy a BYD igazgatósága 224 tárgyalás forduló után döntött úgy, hogy Szegeden építi fel első európai üzemét. Ez lesz a hatodik autógyár Magyarországon. Akkor Botka László polgármester és a miniszter is leszögezték, hogy nem fognak a városban akkumulátort gyártani, kizárólag autókat.

Ezen túl másfajta terjeszkedés is történik hazánkban a kínai óriáscég részéről: megkezdi a BYD tisztán elektromos járművei értékesítését Magyarországon, a kelet-közép-európai régióban elsőként – számoltunk be az eseményekről tavaly októberben.

Újabb üzletet kötött a magyarokkal a kínai BYD autógyártó

Stratégiai megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt.-vel a BYD, ezzel tovább erősíti jelenlétét a magyar piacon a kínai autógyártó.

A részletekről ITT írtunk bővebben.