Az ünnepek közeledtével minden háztartásban igyekeznek megtalálni a tökéletes karácsonyfát, amely minden igényüknek megfelelő, miközben még belefér a családi költségvetésbe. Sokan fordulnak ilyenkor a nordmann fenyő felé, amely ugyan drágább, mint a luc- vagy az ezüstfenyő, azonban számos nem elhanyagolható előnnyel rendelkezik.

Ezt a fenyőfajtát sokan messze a legszebbnek és legelegánsabbnak tartják, amely ráadásul még akár januárban is nyugodtan a szobában hagyható rendkívüli tartóssága miatt.

Emellett kisgyermekes családoknak is ideális választás, mivel a tűlevelei nem szúrósak, emellett pedig enyhe dörzsölésre kellemes narancsos-citrusos aromát árasztanak – írja az agroinform.hu.

Panellakásokba is kifejezetten ajánlható, mivel kisebb méretűt is választhatunk belőle, valamint a száraz levegőjű, erősen fűtött szobákat is jól bírja.

Idén a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják a magyar árusok. Egy felmérés szerint a válaszadók több mint fele legalább 7 ezer forintot tervez költeni idén a karácsonyfára, 45 százaléknyian pedig a nordmannt részesítik előnyben. 47 százaléknyian még mindig az utolsó hétre hagyják a fenyőről való döntést.

Többet fizetünk a karácsonyi bevásárlásért, de kevesebbet vihetünk haza

Már október végén, november elején megjelentek a boltok polcain az ünnepi termékek a fogyasztói igényekhez alkalmazkodva. Megfigyelhető, hogy a vásárlások kosárértéke sokkal alacsonyabb, mint a korábbi években. Az édességek viszik a prímet a legtöbb üzletben: szaloncukor, adventi naptár és csokifigura, de már most jól fogynak a dekorációk és csomagolások is – derül ki a kereskedelmi láncok lapunknak megküldött válaszaiból. Bővebben --->