Június 13-tól az Uber visszatért Magyarországra. Az ebből az alkalomból szervezett tájékoztatón Nagy Elek, a Főtaxi-csoport tulajdonosa elmondta:

az, hogy hol fogunk tartani majd 5-10 év múlva, azt ma kell megalapozni. Ez a mai nap mérföldkő. A személyszállítás is folyamatosan fejlődik. Lássuk be, a változásnak vannak győztesei és vesztesei. Mi a győztesek közé szeretünk tartozni.  

Az üzletember szerint a két cég együttműködése az egész piac megreformálását jelenti. Úgy vélte: a siker titka, hogy a Főtaxi a hátterét, a tudását, a helyismeretét átadja az Ubernek, amely a technológiájával ezt tudja majd használni.

Meggyőződésünk, hogy a magyar és a budapesti személyszállítási piacot is meg fogjuk tudni újítani. 

– fűzte hozzá Nagy Elek.

Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője elmondta: havi szinten több mint 150 millió felhasználójuk van világszerte, és 2023-ban is több mint 100 ezren nyitották meg az alkalmazást Magyarországon annak ellenére, hogy az 2016 óta nem volt elérhető.

Csábítják az utasokat és a sofőröket

Elhangzott: a Taxi, a Taxi XL és a Lime roller szolgáltatás érhető el jelenleg itthon az Uber applikációjából. Az F-Mobilitás Kft.-n keresztül, ami a Főtaxi leányvállalata, kiváló feltételeket kínálnak az utasoknak, de a sofőröket is olyan csomaggal várják, hogy valóban érdemes legyen hozzájuk csatlakozni.

A sofőröknek kiszámítható és versenyképes kereseti lehetőséget, hatalmas utasforgalmat tudunk biztosítani. Ma reggelre már több mint 3 ezer sofőr kezdte meg a regisztrációját és szeretne csatlakozni az Uberhez

– közölte Kardos Eszter, aki egyben megerősítette az Index azon értesülését, miszerint az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak a feltételeknek megfelelő sofőrök. 

Átvették a szabadjelzést

Az Economx érdeklődésére, miszerint a jövőben lesz-e bármilyen verseny a Főtaxi és az Uber között, Reich Ádám, az F-Mobilitás Kft. ügyvezetője elárulta: 

a Főtaxi és az Uber versenytársak. Ám arra törekszünk, különösen az induláskor, hogy a lehető legtöbb utazási igényt kielégítsük. Egy nagyon rövid periódusban ezért előfordulhat az, hogy a Főtaxi a segítségünkre lesz, erre a jogszabályi keretek egyébként lehetőséget adnak.

Reich Ádám pörgős üzletre számít. Lapunknak elmondta, hogy az elmúlt pár napban több száz sofőrrel fogott kezet, akik átvették tőle az Uber szabadjelzését. Közöttük sok tapasztalt sofőrrel találkozott, de akadt, aki azért kezdi el újra a személyszállítást, mert az Uber visszatért.

Az a fontos, hogy hamar tudjanak fuvart kapni a sofőrjeink és keveset várakozzanak” – hangzott el.

A tájékoztatón meglepetéssel is szolgáltak az alkalmazást letöltő utasoknak: ötezer forintos értékhatárig, három alkalommal, bárki, aki letölti az alkalmazást és rendel taxit, azoknak ingyenes az utazás június 30-ig, más egyéb feltétel nincs hozzá.

Újabb taxis cég száll be a budapesti versenybe

A Bolt és az Uber után egy szintén ismert márka jön a fővárosba.