A Munkahelyeink.hu nemzetközi karrier platform 2024-ben már harmadik alkalommal készítette el Top Employers Hungary listáját, amely a korábbi és jelenlegi alkalmazottak véleménye alapján állapítja meg Magyarország legkedveltebb munkahelyeinek rangsorát.

A platform közlése szerint a rangsor átlátható módszertan alapján, valódi munkavállalói visszajelzésekre épül. Az összesített pontszám 70 százaléka az általános értékelésből, valamint öt, egyenként 6 százalékot érő kritériumból áll össze (bérezés és juttatások, fejlődési lehetőségek, munka és a magánélet egyensúlya, menedzsment, illetve vállalati kultúra és értékek).

A felmérés a 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakban adott értékelések alapján készült. A listára csak azok a munkáltatók kerülhettek fel, amelyek legkevesebb 30 munkavállalói értékelést kaptak.

Ezek alapján a 10 legmagasabbra értékelt munkáltató jelenleg a következő:

  1. Yettel Hungary
  2. Pepco Hungary
  3. Harman Hungary
  4. METRO Hungary
  5. Coca-Cola HBC Hungary
  6. PENNY
  7. dm Hungary
  8. JYSK Hungary
  9. Erste Bank
  10. Audi Hungaria

„Az idei rangsor szereplői és azok sorrendje jelentősen eltér az előző évek eredményeitől, amiből arra következtethetünk, hogy a munkáltatók egyre inkább felismerik a munkáltatói márkaépítés jelentőségét. Ebben a tekintetben az elmúlt időszakban határozott elmozdulásnak lehettünk tanúi, a munkaadók komoly erőfeszítéseket tesznek és egyre több erőforrást is fordítanak erre a célra annak érdekében, hogy minden tekintetben a lehető legmagasabb színvonalú munkakörnyezetet biztosítsák az munkavállalóiknak” – mondta az eredményekről Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu ügyvezető igazgatója.

A rangsor gyors változása ellenére az kijelenthető, hogy a telekommunikáció, az autóipar és a nagy élelmiszer-áruházláncok szegmense folyamatos és kiemelt helyet foglalnak el a listán.