A politikus a videóban úgy fogalmazott, hogy a kormány megszüntette a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken, valamint az orvhalászatot is visszaszorította, ezek a lépések pedig a horgászok érdekeit szolgálják.

Nyitrai hozzátette, hogy a MOHOSZ-szal együttműködve dolgozik a kormány a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián, melyet még az idei év első felében elfogadhatnak. Ezt követően lépcsőzetesen megvalósulhatnak azok a fejlesztések, melyek a horgászok kényelmét szolgálják.

A videóban Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke azt mondta, a szervezet 2014 óta stratégiai partnere a kormánynak és sok sikerült volt az elmúlt tíz évben, többek között az, hogy az ország legnagyobb civil szervezetévé váltak. Hozzátette, a jövő évben egy applikáció is elindul, amellyel a horgászok mindennapjait segítik.

Könnyen bajba kerülhet, aki ezt nem tudja horgászat közben

Az Economx megkeresésére a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Horvát Idegenforgalmi Közösség is elmondta a legfontosabb szabályokat annak érdekében, hogy minden nyaraló és horgászni akaró tisztában legyen a körülményekkel.
A nyilatkozatról itt írtunk--->