A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el. A néhány ponton változó kiírás legfontosabb újdonsága, hogy

a lehetséges pályázók körét az ügyvédi, szabadalmi ügyvivő, végrehajtó és közjegyzői irodákkal, vízitársulatokkal, valamint egyéb önálló vállalkozókkal bővíti.

A módosítás pontosítja továbbá, hogy a benyújtás a korábban meghirdetett kezdőnapon, február 5-én belül délután öt órakor kezdődik – írták.

A közlemény szerint az elektromos járművek levegőszennyezés nélkül használhatók, csendesebbek a belső égésű motorral hajtottaknál, üzemeltetőiknek működési-karbantartási költségeket takaríthatnak meg. A támogatás jelentősen mérsékli a hagyományos hajtású gépkocsik árelőnyét, vonzóbbá és kifizetődőbbé teszi az e-járművek megvásárlását.

A kormány a tavalyi év végén jóváhagyott REPowerEU fejezetből finanszírozza a programot. Az EM ugyanebből a keretből készít elő önálló pályázatot a hazai e-töltőhálózat bővítésének támogatására. A mostani felhívásból kizárt flottaszolgáltatók a tervek szerint kedvezményes hitelt vehetnek majd fel elektromos gépjárművek beszerzésére – tették hozzá.