Az egyik a csopaki vasútállomás restijéből kialakított apró étterem, a Resti by Laurel volt.
Február elején, szombaton érkezett egy kissé gyanús foglalás: angliai telefonszámról jött, és egyedül jelentkezett be a vendég
– mesélte a We Love Balatonnak Karácsony Bence, a bisztró séfje. A vendég előre írt kommentet is, a legtöbben általában csak a helyszínen jelzik az igényeiket. Pontosan érkezett az úriember és kimért, de nagyon udvarias volt, semmilyen érzelem nem látszott az arcán.
Gyanús volt, mert télvíz idején ritkán téved Csopakra turista, ráadásul egyedül, de minden úgy zajlott, ahogy szokott bármelyik este. Nagyon örülünk, én egyáltalán nem is számítottam erre. Minőségi ételeket akartam készíteni vidéken, ennyi volt a célom, úgyhogy ez már csak plusz.
– teszi hozzá Karácsony Bence.
Csopaki Resti by Laurel is the Lake Balaton outpost of Restaurant Laurel in #Budapest and is certainly making its mark #Csopak #Hungary pic.twitter.com/t3lrKcHUeI
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) March 5, 2023
A vendég csatlakozott a szabadtéri bodagsütéshez is (a degusztációs menü egyik tétele a green eggben készülő cigánykenyér, amit a séf a vendégek előtt, kint készít el.)
A szigligeti Villa Kabala 14 másik balatoni étteremmel együtt bekerült a 2022. novemberében megjelent magyarországi Michelin-kalauzba, az ajánlott éttermeknek járó Tányér jelöléssel.
A Michelin Twitter-bejegyzéséről a Dining Guide-tól értesültek, meséli Fölföldi-Terjék Petra, a Villa Kabala társtulajdonosa.
A Tányér után fel voltak készülve, hogy az ellenőrök idén is jönnek majd, igaz, tavaly később érkeztek. A Villa Kabalában minden nap változik a menü, ezért a képek alapján nagyon könnyen visszakövethető, hogy mikor járt ott az ellenőr, és arcot is tudnak hozzá párosítani. "Egy üzleti vendég volt, aki meg is szállt nálunk, és aznap fogyasztotta el a degusztációs vacsorát" – eleveníti fel az eseményeket az étteremtulajdonos.
Stresszes este volt, attól függetlenül, hogy nem tudtuk, ki ő, mert aznap volt az az óriási, országos vihar. Megérkezett, elfoglalta a szobáját, 18 óra 7 perckor elment az áram egész Szigligeten, és csak fél 9-kor jött vissza. A menüsornak az első egyharmadát gyertyafényben költötte el, a szakácsok is gyertyafényben főztek a konyhán, és gyakorlatilag telt ház volt, de megoldottuk.
"Most az a cél, hogy megőrizzük a Tányért, és megpróbálunk szépen, lassan, fokozatosan feljebb lépkedni" – tette hozzá.
A Twitter-bejegyzések alapján az étteremkalauz inspektorai a napokban megjelentek a kiskunhalasi Rézmozsárban a debreceni Ikonban is.
Csopaki Resti by Laurel is the Lake Balaton outpost of Restaurant Laurel in #Budapest and is certainly making its mark #Csopak #Hungary pic.twitter.com/t3lrKcHUeI
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) March 5, 2023
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Az évtized üzlete volt, ha ilyen autót vett - sok magyar örülhet, hogy bevállalta az egykor lenézett márkát
„Ha most engedünk Putyinnak, holnap máshol tör ki a háború” – kemény üzenetet küldött az EU főképviselője
Dráma a tengeren: csapdába esett az orosz szellemhajó teljes legénysége
Dührohamot kapott a Tesla-vezér: 120 milliós bírság után az EU teljes megszüntetését követeli
Szijjártó nekiment a „nemzetközi pénzvilágnak”, Magyar Péter azonnal visszavágott
A szomszédban már készülnek a teljes összeomlásra
Hatalmas delegációt küld Orbán Viktor Moszkvába, Oroszországban is erről beszélnek
Leteszteltünk 18 szaloncukrot – mutatjuk, melyek idén a legfinomabbak
Magyar Péter: Hallom, megérkezett hozzátok a közpénz-milliárdokon utazó vándorcirkusz