A Bamba Marha Burger Bár innovatív kampánya során nem csak a havi ajánlatát, de a teljes marketingkoncepciót is a mesterséges intelligenciára bízta. Az MI által generált hamburger receptjét a ChatGPT, míg megjelenését a Midjourney generálta.

A mesterséges intelligencia szerint a tökéletes burger receptje a következő: a szezámmagos hamburger zsemlére kerül a ropogós római saláta, amelyet a karamellizált hagyma és két szelet paradicsom követ. A klasszikusan szaftos marhahús pogácsa tetejére érkezik az ementáli sajt és a grillezett gomba. A zsemle mindkét felét fokhagymás méz gazdagítja, ami különleges karaktert kölcsönöz az igazi Bamba-élményhez.

A számítógép vezérelte világ a tulajdonosok szerint hatással lesz a gasztronómia területére is. A mesterséges intelligencia bár az emberi munkát nem helyettesítheti, de az általa alkotott algoritmusok optimalizálhatják egy étterem kínálatát, lehetőséget nyújtva új ízek és kombinációk kitalálására.

A burger receptjét a ChatGPT alkotta meg. A kérés egyszerűen annyi volt a program felé, hogy alkosson meg egy, az étlapunkon nem szem szereplő különleges és ízletes receptet, amely illeszkedik a kínálatunkba is

– mesélte Jancsa János, a cég alapító-tulajdonosa, aki szerint nagyon izgalmas kihívás volt az MI alkalmazása a hamburger elkészítése során. Céljuk az volt, hogy összekapcsolják a virtuális világot a gasztronómiával, hogy megalkothassanak egy finom hamburgert.

Merészet alkotott a ChatGPT

„A fizikai burgerverzióban, ami csak májusban lesz elérhető, többek között fokhagymás majonéz, grillezett gomba és ementáli sajt is megtalálható. Szóval igazán merész receptet alkotott a ChatGPT” – tette hozzá Jancsa János.

A cégcsoporthoz tartozó Donna Mamma Pizza Napoletana is a mesterséges intelligencia uralma alá kerül májusban. Ahogy a burgerező, úgy a pizzéria havi ajánlatát és marketingaktivitását is az MI vezérli, így ötvözve a nápolyi pizzák hagyományát a modern technológiával.