Egyéves mérföldkőhöz érkezett az MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködése, az évforduló alkalmából új dizájnt kapott a Corvinus főépületének legnagyobb előadóterme.

A mostantól az MBH Bank brandjét viselő IV-es auditórium közel 400 fő befogadására alkalmas, a legnagyobb egyetemi előadások mellett protokolláris események és szakmai eseménysorozatok helyszíne is. A két meghatározó intézmény egy éve kötött hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást, melynek első célkitűzései sikeresen megvalósultak.

MB
Kép: MBH Bank, Budapesti Corvinus Egyetem

Akadémiai célok

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy néhány éven belül ne csak Magyarországon, hanem a kelet-közép-európai régióban is vezető intézmény legyen a gazdaság- és társadalomtudományi felsőoktatás terén. Az egyetem hozzá kíván járulni a tudáson és innováción alapuló társadalom és gazdaság kialakításához és fejlesztéséhez. A célok elérése érdekében kötött az intézmény három évre szóló, stratégiai együttműködést Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú bankjával.

„A munkaadók szemében kincset ér, ha pályakezdőink ismerik a napi piaci trendeket, ha tisztában vannak egy iparág jó gyakorlataival, és tudják, hogyan lehet az akadémiai eredményeket a mindennapok vállalati működésében kamatoztatni” – mondta Baranyai Dávid, a Corvinus vállalati és intézményi kapcsolatokért felelős vezetője.

Megéri a bankszektornak is

„A bankszektor, a felsőoktatás és összességében a teljes magyar gazdaság közös érdeke, hogy az egyetemi hallgatók már az egyetemen olyan korszerű tudásanyagot szerezzenek, mellyel frissdiplomásként is magas szakmai szinten kezdhetik el pályájukat” – erről már Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyekért és stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt az auditórium-átadó eseményén.

Kiemelte: ehhez elengedhetetlen az akadémiai képzés és a piaci tudás összekapcsolása, amelyhez mi szívesen biztosítjuk a bankszakmai hátteret és a gyakorlati tudástranszfert.

Az egyetem és a hitelintézet együttműködésének célja, hogy a hallgatók minél mélyebb, ugyanakkor gyakorlatorientált tudást szerezzenek, már az egyetemi tanulmányaik alatt is megtapasztalhassák, hogy elméleti tanulmányaik hogyan működnek a gyakorlatban. A tapasztalatok megszerzését az MBH Bank többféle módon támogatja, így például a corvinusos hallgatók jelentkezhetnek a bank gyakornoki programjába és a frissen végzetteknek szóló Start+ programba, így korán értékes, valódi munkatapasztalatot szerezhetnek.