Összesen 160 darab kéttengelyes, alacsony belépésű szóló autóbusz beszerzéséről kötött megállapodást a MÁV-VOLÁN-csoport a jármű fiatalítási programján belül. A pályázat feltételei szerint a buszok klímaberendezéssel, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint akadálymentesített üléssel és a kerekesszékesek és a babakocsik felszállását segítő rámpával lesznek ellátva többek között. Az új buszokat dízelmotorok hajtják.

A felek arról is megállapodtak a keretmegállapodások aláírásával, hogy a következő három évben a szállítók nem emelnek árat.

A megújuló és korszerűsödő járműállománnyal 2022-ben közel 540 millió utazást bonyolított le a Volánbusz országszerte és már több járásban is megjelent. A közlemény szerint az év végéig a két és fél ezredik új autóbusz is megérkezik a társasághoz, amivel a 6 ezer darabos járműállomány mintegy 40 százalékát cseréli le 5 év alatt.

A Volánbusz reagált: mégsem olyan vészes a sofőrhiány

A cég nyilatkozata szerint a több mint 10 ezer fős autóbusz-vezetői létszámhoz viszonyítva országosan 238 főt keresnek ebbe a munkakörbe, és a létszámhiány mértéke területenként jelentősen eltér.
Bővebben--->