Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára a sülysápi beruházás helyszínén elmondta,

a háromágú körforgalmat nettó 611,9 millió forintból alakították ki, közműkiváltással, csatornázási és más tereprendezési munkákkal.

körforgalom építését forgalomszámlálási adatok is alátámasztották, hiszen a 31-es főút mellett a Kóka felől becsatlakozó összekötő út is – főleg csúcsidőben – jelentős forgalmú.

Mindkét csomópontnál nagy a forgalom

A nagykátai négyágú körforgalmat mintegy nettó 350 millió forintból építették ki, két gyalogátkelőhellyel. Ezen a helyen is mindkét ágnak – a 31-es főutat itt a Cegléd felé vezető 311-es, szintén másodrendű főút keresztezi – jelentős a forgalma, autóbuszokkal és nehézgépjárművekkel.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, a körforgalmak egy-egy balesetveszélyes csomópontot tettek biztonságosabbá.

Cél a halálos balesetek megelőzése

Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója – korábbi közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, akinek hivatali ideje alatt, 2022 márciusában megkezdődtek a kivitelezési munkák – kiemelte: európai uniós célkitűzés a halálos balesetek számának csökkentése.

Korábban Kóka felől nehezen lehetett a 31-es főútra kikanyarodni, de az elmúlt években mind a főút belterületi szakasza, mind a csomópont megújult.

 

 

 

Kipofozzák Budapest legforgalmasabb útját

Már folyamatban a főváros egyik legjelentősebb közlekedési folyosójának a felújítása. Budapest egyik legforgalmasabb útja, az Üllői út külső részének 2800 méteres szakaszát újítja meg a HE-DO csoport. Bővebben >>>