Egyre több a program a Balaton melletti települések, szállások, vendéglátóhelyek ajánlatában télen is. Februárban farsangi programok, disznóvágások színesítik a kínálatot. Az üdülőrégióban

sok helyen ilyenkor kínálják a legalacsonyabb áron szolgáltatásaikat az egész évben nyitva tartó szállodák.

Mindez segít abban, hogy igazán négy évszakossá váljon a Balaton – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, sorolva a programokat.

Ezen a hétvégén több ezer embert várnak a Megfőzzük Almádit - elnevezésű eseményre, ahol kulináris és zenei programokkal várják a Balatonalmádiba látogatókat.

Fekete Tamás, a további példák hétvégi rendezvények közt sorolta, a Lellei Gasztro Farsangot, amelyet a névadó település és a boglári vendéglátósok, borászok fogtak össze egy, a rendezvényre összeállított menüsorral, farsangi ételekkel, italokkal, élőzenével, maszkabállal. Gyenesdiáson február 13-án Húshagyó keddi fánkpartira várják az érdeklődőket, de természetesen itt is lesz zene, tánc és tombola, na meg fánkkirálynő és borkirály választás.

Hévízen Asszonyfarsangra várnak mindenkit fergeteges hangulattal, a forralt bor mellett csizmaszaggató pálinkával és az ilyenkor elmaradhatatlan szalagos fánkkal, jelmezversennyel.

Aki még több különlegességre vágyik, az menjen el február 10-én a nagyvázsonyi Lovasfarsangra. A felvonulás után a Kinizsi várnál télűző, zajos-maskarás felvonulás és kiszebáb égetés is lesz. De hasonló programokkal készülnek a Balaton mindkét oldalán további helyszíneken is, győzzünk válogatni.

 

 

 

Íme az év hotele, először nyer ilyen szálló a versenyben

Véget ért Az év hotele közönségszavazás hatodik évadának döntője, amelyben 28 szálloda versenyzett a szavazatokért. Január első felében, két héten át lehetett szavazni a tíz döntős hotelre. >>>