Szerencsejáték Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan – pontosan tíz nap múlva – lejár a 90 napos határideje a tavaly novemberi hatoslottó-sorsolás nyertesének.

A játékos a tavaly november 12-én tartott sorsoláson az összes kihúzott számot eltalálta, így összesen 1 883 128 190 forintot nyert. Csaknem 2 milliárd forint megy a levesbe, ha február 10-ig nem jelentkezik a játékos.

Az összeg a hatos lottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye, ám amennyiben a nyertes a határidőig nem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények alapjába, és visszakerül a játékosokhoz.

A jelentkezéshez szükséges telefonszám a társaság honlapján és a lottózókban is megtalálható – tette hozzá a Szerencsejáték Zrt. A telefonos egyeztetés után a lottótársaság meggyőződik arról, hogy biztosan a nyertes van-e a vonal túloldalán.

A beazonosítás a szelvényen szereplő információk alapján történik. Ha minden rendben van, akkor személyesen is felveszik a kapcsolatot, ahol megvizsgálják a szelvény érvényességét és eredetiségét. A kifizetési eljárás a sikeres beazonosítás után kezdődhet meg – tették hozzá.

A Hatoslottón 2023-ban összesen 7 telitalálatos született, köztük 3 darab milliárdos és 3 darab százmilliós főnyeremény talált gazdára.