Az olajpiaci szereplők, a töltőállomás-üzemeltetők mindenképpen szeretnék elkerülni a hatósági árszabályozás visszahozatalát – mondta Grád Ottó az Inforádióban arról, hogy Orbán Viktor kormányfő a parlament őszi ülésszakának megnyitóján bejelentette, ismét belenyúlhatnak az üzemanyagárakba, hogy elérhető legyen év végére a tíz százalék alatti inflációs cél. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig kedden egy egyeztetésen kérte azt, hogy az ágazati szereplők minden lehetséges eszközzel tompítsák az árak növekedését.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára jelezte, a tagvállalatok megértik és teljes mértékben elfogadják a kormányzati álláspontot, de a mozgásterük korlátozott.

Vizsgálják ugyan olajszakmai oldalon is az árcsökkentési lehetőségeket, de emellett a tárgyalásokon is jelezték: az olajpiaci szereplők, a töltőállomás-üzemeltetők mindenképpen szeretnék elkerülni a hatósági árszabályozás visszahozatalát.

Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen következményei voltak ennek az első alkalommal, mind a mai napig még érezni a hatását, ezért a szakma is elkötelezett, hogy az egyeztetések a kormányzattal sikeresek legyenek, és lehessen normál piaci körülmények között az üzemanyag-kereskedelmet folytatni

– mondta Grád Ottó.

A jelen piaci körülmények között, elsősorban a gázolajpiaci lehetőségeket tekintve, már a hatósági üzemanyagár-bevezetés pillanata után néhány nappal eltűnne az ellátás egyik fontos pillérét jelentő import, ami azt jelentené, hogy jóval rövidebb idő alatt kialakulna újra egy ellátási probléma – tette hozzá.

Nagyon rövid időn belül visszatérnének azok az események, amelyeket az elmúlt év utolsó hónapjaiban megtapasztaltuk, amikor a töltőállomások ellátása finoman fogalmazva sem volt zökkenőmentes

– mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Ilyet már régen írtunk: várjon a tankolással, ha tud

Csökken a benzin és a dízel ára is péntektől. Bővebben >>>