Magyarországon is terjeszkedik a romániai 5 to go kávézólánc: a cég franchise rendszerben működteti az itteni egységeit és a tervek szerint hazánkból kívánják irányítani a környező országokban lévő érdekeltségeiket – írja a Maszol.ro.

Kelet-Európa legnagyobb kávézóláncának Románián kívül Franciaországban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és a hazánkban vannak üzletei. Budapesten, Székesfehérváron és Nyíregyházán összesen 4 üzlethelységet működtett a román vállalat, de a tavasz folyamán újabb kettőt terveznek nyitni. 

Már kivittünk egy csapatot Budapestre, ahol céget fogunk alapítani. Magyarországról szeretnénk irányítani majd a környező országokba tervezett érdekeltségeinket is.

– mondta Radu Savopol, a 5 to go alapítója.

A vállalat eddig elsősorban a román piacra fókuszált: tavaly közel 100 új üzletet nyitottak és így már 520 kávézójuk működik a keleti szomszédunkban.

Világsztárok közé került egy romániai vállalat

Egy romániai vállalat is bekerült az Európában működő kávézóláncok toplistájába a világon mindenütt ismert, nagy láncok mellé. A céget bukaresti vállalkozók alapították több mint fél évtizeddel ezelőtt; Budapesten is üzletet nyitottak.Ha kíváncsi a részletekre