Az Év Szaloncukra 2023 címet a balatongyöröki Promenád Kávéház Fügés-diós szaloncukra nyerte el, a második helyezett a maklári Stühmer Körtezselés-muskotályos szaloncukra lett, míg a harmadik helyen a Keszthelyi Sütibolt meggyes marcipán szaloncukra végzett – írja a Nyugat.hu.

Az Év Cukormentes Szaloncukra kategória első helyezettje a maklári Stühmer édesítőszeres pisztácia szaloncukra lett, a második helyen pedig az édesítőszeres éttrüffel szaloncukruk végzett, a harmadik helyezett pedig a veresegyházi Sulyán Cukrászda aszalt gyümölcsös édesítőszeres szaloncukra lett.

Az szakmai kategória győztese a Stühmer szicíliai pisztáciás szaloncukra lett, második helyen végzett a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés málnás-pisztáciás málna pálinkás szaloncukra, a harmadik pedig a Gyulai Kézműves Cukrászda mézkaramell szaloncukra lett.

Az ízek versenyének győztesei az idei szezonban:

  • a marcipán;
  • a mogyoró;
  • és a pisztácia.

A nevezés önkéntes volt, és a győzteseket 196 szaloncukor közül választották ki. A verseny 11 kategóriájának zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített, ekkor több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre.

Töretlen a Mikulás csokik népszerűsége, ez a legkedveltebb közülük

Évente mintegy 8 millió csokimikulást értékesítenek hazánkban, amelyből már van cukorkával töltött, kétrétegű, kétízű, és cukormentes is. Bővebben --->