A Minisztérium hozzátette, a szigorítással kapcsolatosan egyeztetést kezdeményez az Országos Környezetvédelmi Tanáccsal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, az ezt rögzítő rendelettervezetet pedig társadalmi egyeztetésre bocsájtotta – számolt be róla az MTI.

A tárca hangsúlyozta, hogy minden beruházó irányába elvárja a kormány, hogy betartsa a tevékenységükre vonatkozó munka-, és környezetvédelmi és egyéb szabályokat.

Az EM közölte, hogy a lakossági észrevételek és a hatósági tapasztalatok figyelembevételével vizsgálta felül az ipari létesítmények kibocsátási határértékeit, melyek alapján azok szigorítását javasolja.

A közlemény szerint a szabályozási javaslat a németországi határértékeket veszi alapul, ami az Európai Unióban a legszigorúbb.

Néhány nappal ezelőtt jelentek meg olyan sajtóértesülések, mely szerint az iváncsai akkumulátorgyárat egy tesztüzemmel egészítik ki, ám a beruházás jóváhagyásához nem készült katasztrófavédelmi engedélyezés. Ezen felül a lakosság az akkumulátorgyár a nyári átadása óta állítólag komoly zajszennyezést okoz.

 

Több dolgozója rosszul lett, mégis üzemelhet tovább az akkumulátorgyár

Környezethasználati engedélyt kapott az SK On Hungary Kft. iváncsai akkumulátorgyára. Az üzemben júniusban tartottak ellenőrzést, miután több ott dolgozó is rosszul lett.
Bővebben--->