Újraindította a termelést a LIBERTY Dunaújváros, Magyarország legnagyobb acélgyártója, amelyet a LIBERTY Steel Group 2023 októberében vásárolt meg – áll a vállalat sajtóközleményében.

A cég folyamatosan bővíti a termelést, hogy minél előbb a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhassák ki magyarországi és európai vevőiket – mondta Ajay Aggarwal, a LIBERTY Steel Group európai elnöke.

Hozzátette, ez az első lépés a vállalat megújulásában, amely nemcsak a Liberty Dunaújvárosnak és alkalmazottainak, hanem Dunaújváros egész közösségének előnyös lesz.

Mindez része a LIBERTY Dunaújváros 100 napos programjának, amely a folyamatos kapacitásbővítés mellett átállítja a céget a hatékonyabb működésre, így készítve fel azt a várható piaci fellendülésre. Ehhez tartozik a működés szempontjából indokolatlan költségek csökkentése, amelynek eredményeként a korábbiakhoz képest kevesebb külső szolgáltatást vesznek igénybe. A várható piaci kereslet szempontjából optimális termékösszetételt alakítanak ki, és ahhoz igazodó termelési ütemtervet állítanak fel.

Az átszervezési folyamat során a LIBERTY Dunaújváros megtartja munkatársait, folyamatosan fizeti a béreket, és már az év első felében elindítja azokat az átképzési tanfolyamokat, amelyek felkészítik a munkavállalókat a magasabb technológiai értéket képviselő elektromos kemencék működtetésére (ezek beszerzéséről kínai partnerével 2023 őszén írt alá megállapodást a LIBERTY).

Év végén arról tájékoztatta munkavállalóit a LIBERTY Dunaújváros, hogy 2024-ben esélyt lát a kereslet fellendülésére. A közös munka folytatásához a munkavállalók támogatását kérte, kiemelve, hogy a menedzsment olyan, perspektívákat is megfogalmazó kollektív szerződés megkötése mellett is elkötelezett, amire hosszú évek óta nem volt példa.

A LIBERTY Dunaújváros 2023 őszén lett a LIBERTY Steel Group része, utóbbi vezető GREENSTEEL-gyártó, több mint 200 gyártási helyszínnel világszerte, 13 országban, és mintegy 28 ezer embert foglalkoztat. Az Egyesült Királyságban, Európában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kínában található vállalataik olyan ágazatokat szolgálnak ki, mint az építőipar, az energiaipar, a repülőgépipar, az autóipar és az infrastruktúra. A LIBERTY Steel vezető szerepet tölt be a fenntartható iparban, és küldetése, hogy 2030-ra karbonsemlegessé váljon (CN30).