Becsléseink szerint húszezernél is több olyan munkavállaló hiányzik a munkaerőpiacról, aki megfelelő digitális készségekkel rendelkezik – nyilatkozta a HR Portálnak Tajthy Krisztina, a Digitális Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) főtitkára.

„Nem csak programozókról van szó, hanem digitális projektekben jártas projektmenedzserekről, adatelemzőkről, mesterséges intelligencia szakértőkről, és még sorolhatnánk”

– tette hozzá a főtitkár.

A szaklap megjegyzi, hogy a szektor vezetői szerint az ország versenyképessége szempontjából kritikus, hogy a jelenleginél több jól képzett digitális szakember legyen elérhető a piacon.

Ezt szemlélteti a McKinsey egyik kutatása is, mely szerint, ha sikerülne a digitalizációban éllovas országokhoz felzárkózni, az 2030-ra 20,8 milliárd euró, jelen árfolyamon kb. 8000 milliárd forint GDP-többletet hozna Magyarországnak. 

Megfelelő munkaerő hiányában számos hatékonyságnövelő projekt sem tud elindulni a vállalatoknál.

Hiába tudja például egy gyártó cég, hogy egyes munkafolyamatok automatizálásával mennyivel eredményesebben tudna működni, ha nem talál olyan szakembert, aki le tudja vezényelni ezt az átállást

– részletezte a szektor helyzetét a főtitkár.

A portál idézi a a Manpower Magyarország munkaerő-piaci előrejelzését.

  • A legnagyobb felfutást az IT, illetve a pénzügyi és az ingatlan ágazatokban várják.
  • Átlag felett bővíthetnek létszámot a kommunikációs szolgáltatások, a logisztika és az autóipar, valamint az alapanyag- és feldolgozóipar területén is.
  • A legkisebb mértékű bővülésben az egészségügy és az élettudományok, a fogyasztói javak és szolgáltatások, illetve az energia és a közmű területén működő vállalatok, szervezetek bíznak.
  • Cégméret alapján csoportosítva az állapítható meg, hogy a kis- és közepes méretű vállalatok kimutathatóan optimistább kilátásokkal rendelkeztek, mint az ezer főnél nagyobb létszámú cégek.
  • A legnagyobb mértékben a Dél-Alföldön és az Észak Alföldön várnak létszámbővülést. 
  • Közép-Magyarországon, Budapesten és Észak-Magyarországon is az országos átlag felettiek a munkáltatók várakozásai.
  • Ugyanakkor a Dunántúl régióiban borúsabbak a kilátások: a Dél-Dunántúlon többen számítanak elbocsátásra, mint munkaerő-felvételre, a nyugati országrész többi területén pedig sem számottevő növekedés, sem csökkenés nem várható.