December 24-i zárva tartással és előrehozott béremeléssel is készül a JYSK dán kiskereskedelmi lánc az év végére.

A JYSK üzletek karácsonykor, beleértve már a szenteste napját, december 24-ét is, országszerte zárva lesznek – szerepel a többek között bútorokat és az egyéb lakberendezési tárgyakat forgalmazó bolthálózat közleményében.

JYSK 94 áruháza országszerte zárva tart december 24-én, ezzel segítve, hogy a munkatársak pihenni tudjanak az ünnepek alatt. Ugyanakkor tekintettel a kiugróan forgalmas karácsony előtti időszakra, áruházaik nyitva lesznek december 22-én és 23-án, az ünnepek után pedig először december 27-én nyitnak ki.

Béremeléssel is készülnek az ünnepekre

Hozzátették: az áruházi munkatársaknak 2023. december 1-jétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik a fizetésük.

Az elmúlt években több lépcsőben emelte a dolgozók fizetését a JYSK: 2022 januárjában és szeptemberében 10-10 százalékkal, idén januárban pedig további 5 százalékkal nőttek a bérek. Ezt követi majd a decemberi újabb átlagos 20 százalékos béremelés, ami azt jelenti, hogy 2022 januárja óta a JYSK áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt.

A JYSK 94 magyarországi áruházában, valamint az ecseri logisztikai központjában jelenleg több mint ezer munkavállalót foglalkoztat.

A december 24-i boltzár jó üzenet a munkavállalóknak

Van különbség egy kiskereskedelmi kezdeményezés és egy egész országra kiterjedő szabadnap bevezetése között. Utóbbi tényleg lehetne kihatással a gazdaságra, előbbi viszont nem valószínű. Bővebben --->

A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és az üzletnyitások is folyamatosak: 2023 decemberében még további két új áruház nyílik meg, de folyamatosan újulnak meg a meglévő üzletek is.

Az alapító Lars Larsen első boltját Dániában 1979-ben nyitotta meg. A JYSK jelenleg 30 ezer munkatárssal rendelkezik világszerte. A JYSK Csoport forgalma a 2022/23-as gazdasági évben 5,2 milliárd euró volt globálisan, míg Magyarországon a 2022/23-as gazdasági évben 97 milliárd forintos árbevételt ért el.

Egyre népszerűbb a karácsonyi boltzár

November 10-én közölte elsőként a Lidl, hogy december 24-én minden boltjuk zárva fog tartani, mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítanak, de vásárlóink érdekében december 23-án meghosszabbított nyitva tartással készülnek.

A bejelentés óta, a nagyobb láncok közül többek között a Rossmann, a Penny Market és már a Mountex is úgy döntött, összes boltjuk zárva lesz december 24-én.

A munkaidő csökkenésének korába léptünk: Magyarország is beállhat a sorba

Az Eurostat szerint mi magyarok teljesítjük a hatodik legtöbb munkaórát hetente uniós összehasonlításban. Ehhez képest hogyan alakul az átlagos munkaidő Európában? Mely országokban a legrövidebb, illetve a leghosszabb a munkahét? Hogy állunk a négy napos munkahét bevezetésével a kontinensen? Ám a legfontosabb kérdés jelenleg, hogy mi lesz a munkaidő jövője, mert az biztos, hogy épp hatalmas átalakulás kellős közepén járunk. Itthon is. Bővebben --->