Az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet CÖF-CÖKÁ-hoz eljuttatott levelében a szellemi honvédők támogatását kérte a kereskedelmi üzletek december 24-i zárva tartásának javaslatához.

javaslatot támogatjuk értékelve, hogy a kereskedelemben dolgozók napi három műszakban szolgálják a vásárlókat. A kormánymunkaszüneti napok meghatározásánál a más szakterületen dolgozóknak a karácsonyi ünnepek előtt hatnapos pihenőidőt tesz lehetővé – teszik hozzá a közleményben és megerősítik, hogy

a CÖF-CÖKA össztársadalmunk szolidaritásának híve.

Szerintük az érintett területen munkavállalókért kiálló kormány, a cégek tulajdonosai és a dolgozói érdekképviseletek együttes szép gesztusa lehet az a megállapodás, amely biztosíthatja a kereskedelemben dolgozóknak és családjainak is a december 24-i pihenőnapot.

A kormányhoz közeli szervezet úgy látja, hogy a polgárok összefogása révén megoldható, hogy december 23-ig ünnepi vásárlásainkat befejezzük.

Ez azt is jelenti, hogy az érintett kereskedelmi vállalatoknál a bevétel és profit éves szinten nem csökken

– teszik hozzá.

A CÖF-CÖKA ráirányítja a figyelmet arra, hogy a modern kor vívmánya az egyre szélesedő házhozszállítás, valamint az 1-10 fő munkaerőt alkalmazó kisboltok folyamatos szolgáltatása, amelyek nyitva tartásukat saját maguk dönthetik el.

karácsonyi ünnepekre való tekintettel most lehetőségünk nyílik arra, hogy egy pihenőnappal megajándékozzuk mindazokat, akik egész évben biztosítják zavartalan vásárlásainkat – zárják soraikat.

Az áruházi dolgozók is pihennének szenteste

Jövőre bővülne a karácsony környéki pihenőnapok száma egy friss rendelettervezet szerint, amelyből azonban kimaradtak az ünnepek előtti bevásárlási rohamban hétfőtől vasárnapig helytálló bolti alkalmazottak. Már az idei szentestére módosítást kezdeményez a szakszervezet. Bővebben >>>