Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folyamatosan zajlik a felkészülés a hazai pénzforgalom elmúlt 15 évének legjelentősebb fejlesztésére, a napközbeni átutalás július 1-i bevezetésére. A rendszert jelenleg az éles üzemnek megfelelő forgalommal tesztelik - közölte az MNB.  A jelenlegi szabályok szerint az átutalásokat egy munkanap alatt kell teljesíteni.

A GIRO Zrt. és a bankok felkészülése folyamatos. Jelenleg már nemcsak az éles üzemnek megfelelő ellenőrzés zajlik, de sor került teljesítménytesztekre (amely során napi csúcsforgalommal tesztelik a rendszert), illetve az üzletmenet folytonossági folyamatok egy részének modellezésére is. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy július 1-től zökkenőmentes lesz az átállás a napközbeni átutalás rendszerére.

E korszerűbb rendszer jelentős előnyöket biztosít majd a lakosság és a vállalatok számára egyaránt. Elegendő az esedékesség napján  utalni, mely adott összeget ugyanazon a napon belül további fizetésekre is fel lehet majd használni. Ezen kívül az ügyfelek egy átutaláshoz kapcsolódóan az jelenleginél több adatot tudnak közölni és fogadni, amely főleg a vállalatoknak kedvező. A részletekről az MNB honlapján a Gyakran Ismételt Kérdések alatt lehet tájékozódni.