Magyarország legújabb strandja Budapest belvárosától pár kilométerre nyit meg, ráadásul a Dunában lehet fürödni a Lágymányosi-öbölben, A BudaPart városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft. már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a fejlesztés részeként kiépíti a partot és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját. Az SHO lesz üzemeltető, amely vállalta, hogy a fürdőzési lehetőségen túl minőségi kulturális és kulináris szolgáltatásokat is biztosít a sportolás mellett.

„Az elhelyezkedés és a már meglévő szolgáltatások, valamint a városnegyed különleges, természetközeli hangulata miatt keresve sem találhattunk volna jobb helyet a SHO Beach BudaPartnak. Nagyon örülünk, hogy a BudaPartot egy újabb izgalmas kikapcsolódási lehetőséggel bővíthetjük, és hogy általunk ez a komplex mini-város már fürdőhellyel is rendelkezik” – mondta Koltai Gábor, az SHO Beach üzemeltetője.

A homokos vízparton a megszokott strandételeket ígérik magas színvonalon, a MÁK pop-up SHO beach pedig Magyarország egyik legjobb éttermének konyháját hozza testközelbe Mizsei János séf irányításával, így a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak. A fürdőzők komfortérzetéről a bisztró mellett kialakított vendégblokkal gondoskodnak, igényes mosdókkal és öltözőkkel. A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd - áll a bejelentésről szóló közleményben.

A kulturális lehetőségek folyamatosan bővülnek, a Dürer Kert az új, Duna melletti helyszínén már június közepétől várja azokat, akik a közös zenei feltöltődésre, grillezésre vagy mozizásra vágynak aú kerthelyiségben.

„Akik eddig nem hittek benne, azok számára is úgy gondolom, egyre jobban látható, hogy milyen egyedülálló és színes városnegyedet hozunk létre, amivel a budaparti lakókon és dolgozókon kívül a környékbelieknek és a fővárosiaknak is adunk. Legyen szó kulturális rendezvényekről, programokról, kulináris kalandokról, strandolásról vagy zenei élményekről, nálunk minden megtalálható, ami a feltöltődéshez és a teljes szabadságérzethez szükséges, szinte Budapest szívében.” – mondta el Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.

A strand a Kopaszi-gátnál nyílik meg.