A PENNY Magyarország kiemelt célja, hogy a munkatársak kompenzációs csomagját a gazdasági helyzethez igazítsa, és stabil megélhetést biztosító béreket nyújtson a számukra. A magyar munkaerőpiaci viszonylatot figyelembe véve április 1-től átlagosan 10 százalékkal növekednek a bérek.

Hazánk egyik vezető kiskereskedelmi áruházlánca felelős munkáltatóként közel 4 milliárd forintot fordít 2024-ben a dolgozói fizetések korrekciójára. Az átlag 10 százalékos kompenzáció egy komplex juttatási csomag része – olvasható a cég közleményében.

A béremelés legfontosabb elemeként az alapbérek idén átlagosan 10 százalékkal emelkednek. Az elmúlt évek előkészítő munkálatainak eredményeként az idei évtől vásárlási kedvezményt is biztosítanak a PENNY több mint 5000 munkavállalója számára. A plusz juttatás az értékesítési hálózat és a logisztika területén legnagyobb számban foglalkoztatott kollégák alapbérére vetítetten további, akár 2-4 százalék jövedelem növekedést jelenthet.

Négymilliárd forint bérfejlesztésre

„2024-ben közel 4 milliárd forintot fordítunk bérfejlesztésre, és a tavalyi évben végrehajtott 17 százalékos emeléssel együtt összesen 27 százalékos jövedelem növekedést értünk el. Mostani juttatási csomagunk a hazai piaci viszonyokhoz mérten kiemelkedő, bízunk benne, hogy munkatársaink továbbra is érzik, fontosak a vállalat számára” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

A legjobb magyar munkahelyek rangsorát összefoglaló Top Employers Hungary listán a kiskereskedelmi szektorban dobogós helyen végzett a PENNY. Az év első felében végrehajtásra kerülő, valamint a tavalyi 17 százalékos bérfejlesztés és 60 ezer forint értékű egyszeri SZÉP kártya juttatás is azt támasztják alá, hogy a cég hosszú távon számol a munkavállalókkal és kedvező feltételeket teremtve biztosít kiszámítható és stabil megélhetést.

A SPAR és az Aldi áremeléssel nyitották az újévet

Év elején írtunk arról, hogy megemelte a dolgozói bérét a SPAR után az Aldi is. A láncnál a dolgozók számára mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus. Az ALDI a gazdasági folyamatoktól függetlenül arra törekszik, hogy megőrizze vagy növelje bérei reálértékét. Ezért történik, hogy

a lánc bérfejlesztése 6000 munkavállalójára országosan, egységesen szinte minden pozícióra érvényes.

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett 2024. január 1-jétől havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg a vállalatnál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér.