Tavaly ősszel a Liberty Steel tulajdonába került a felszámolás alatt álló Duna Furnace Dunai Vasmű Kft, az egykori Dunaferr. Az acélipari vállalat tavaly augusztusban határozatlan időre leállította az acélmű folyékony fázisát, és máig nem indította újra azt. 

Nyugvópontra jutott a Dunaferr története, viszi a vasműt az új tulajdonos

Lezárult a tranzakció, amelynek értelmében hivatalosan is a Liberty Steelhez került a felszámolt Dunaferr.Ha érdeklik a részletek

A Népszava információi szerint egy szlovák beszállító közel 136 ezer euróról küldött fizetési felszólítást a dunaújvárosi vállalatnak 1800 tonnányi kifizetetlen acélgyártási salak miatt. Miklós Ferenc, a szlovák cég ügyvezetője által szignált dokumentum 15 napon belüli fizetésre szólított fel. 

A lap úgy értesült, hogy decemberben ismételten felhívták a Liberty Steel-t az általuk is elismert tartozás törlesztésére, azonban az acélmű tulajdonosa nem egyenlítette ki a hátralékot. A kényszerhitelező szerepbe került beszállító időközben felszámolási eljárást kezdeményezett a Duna Furnace Kft-vel szemben.

A Népszava értésülése szerint Liberty Steel tulajdonolta a Duna Furnace Kft. és a Dunarolling Kft. másoknak is tartozik és még az áramszámlákat se fizeti ki.

Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere az évelején elmondta: a városi acélműben olyan kevés az alapanyag, hogy valójában nem termel a cég, és a munka is egyre kevesebb. A legfrissebb fejleményekre vonatkozóan annyit mondott a lapnak, hogy nincsenek megbízható információi a gyárkapun belüli helyzetről.