Pont került az ügylet végére október 20-án, így a felszámolt DunaferrLiberty Steel-hez került – írja a Portfolio a felszámolóbiztosnak annak a levelére hivatkozva, amelyet a dolgozóknak küldött.

Az már a nyáron kiderült, hogy a Liberty Steel került ki győztesen a felszámolás alatt álló Dunaferr vasműért zajló pályázati versenyből.

A lap úgy tudja, hogy hétfőtől hivatalosan is belép a tulajdonosi jogokba a Liberty Steel az EU engedélyének megszerzése után.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium július elején közölte, hogy a Liberty Steel megvásárolja a Dunaffert: 55 millió euróért vették meg a céget, ami akkori árfolyamon 15,4 milliárd forintnak felel meg.

Geotermikus lélegeztetőgépre kerül a Dunaferr

A Liberty Steel Group és a kínai CISDI Engineering Co. a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal együttműködésben olyan szén-dioxid-mentesítési tervet dolgoz ki és hajt végre, amelynek keretében a Dunaferr a szénalapú acélgyártásról az elektromos ívkemencés technológiára tér át, mintegy 80 százalékkal csökkentve ezzel a működés közvetlen széndioxid-kibocsátását. 

A tervek szerint egy új, 150 t kapacitású elektromos ívkemencét fognak telepíteni, amelyet a CISDI fog szállítani.

 

Itt a hatalmas bejelentés, technológiát vált a Dunaferr

Ma egy olyan megállapodás aláírásának lehetünk szemtanúi, amely az acélipar jövőjét jelentő zöld acélgyártást alapozza meg Dunaújvárosban – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Bővebben --->