Több ügyféljelzést is kapott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arról, hogy digitális bankkártyacsalási kísérleteket észleltek az ismert utaztatási társaságok által harmadik fél felé közvetített szolgáltatásoknál. Ilyen például, amikor egy szállásfoglalási rendszer privát szállásadók, hotelek felé közvetít valamilyen szolgáltatást.

Fontos, hogy csak megbízható kereskedelmi szolgáltatók oldalán adjuk meg bankkártya-adatainkat. Ehhez kapcsolódóan azt is érdemes kiemelni, hogy interneten történő vásárlásnál a bankkártya PIN-kódját még kérésre sem szabad megadni, hiszen arra csak az ATM-eknél, POS-termináloknál van szükség.

A mostani esetek – amelyek nem a biztonságosan működő hazai bankokat, hanem egyéb szereplőket érintenek – azt jelzik: a fogyasztóknak még az ismert társaságok kapcsán is elővigyázatosaknak kell lenniük.

Egyes ügyfelek jelzésük szerint kizárólag a jól ismert szolgáltatók felületén adták meg a közvetített szolgáltató harmadik fél (például autókölcsönző) kifizetéshez szükséges adataikat (név, kártyaszám, lejárati dátum, CVC-kód). Ennek ellenére utólagosan – akár a szolgáltatás sikeres igénybevétele után – azt tapasztalták, hogy további nagy összegeket próbáltak leemelni kártyaszámlájukról.

Más esetekben bűnözői körök szerezhették meg nagy tömegben a szállásfoglaló/autóbérlő ügyfelek e-mail címeit vagy az ismert utazási szolgáltató vagy a harmadik fél partner informatikai rendszerének feltörésével. Ezek ismeretében az ismert szállásközvetítő vagy egyéb céghez látszólag hasonló email címről követelték, hogy a fogyasztók adják meg banki adataikat „megerősíteni azonosításukat” vagy mert „bankkártyájukkal problémák merültek fel”, különben visszatérítés nélkül törlik szállás/autófoglalásaikat.

Ezen kibertámadások ellen célszerű korlátozni (főképp egy külföldi útról való visszatérésünk után) bankkártyánk vásárlási, készpénzfelvételi limitjeit. A push vagy internetelérés hiányában az sms-értesítési szolgáltatás mindig legyen bekapcsolva, hiszen sokkal könnyebben megelőzhető a baj.

Jóvá nem hagyott tranzakcióról értesülve haladéktalanul le kell tiltani bankunknál kártyánkat, s ehhez – különösen utazásnál – érdemes előkészítve tartanunk az erre szolgáló telefonbanki elérhetőségeket. Ha külföldön járunk, hasznos lehet némi készpénzt vagy egy második fizetési kártyát is magunknál tartani támadás esetére.