Tragikus kimenetelű baleset történt az M44-es gyorsforgalmi út építkezésének közelében csütörtökön – számolt be róla a bacsmegye.hu.

A kivitelező Duna Group közlése szerint egy teherautó érintkezett nagyfeszültségű vezetékkel a munkaterület megközelítését biztosító organizációs úton, amely egyébként a közforgalom számára is nyitott.

A cégcsoport arról tájékoztatta a megyei lapot, hogy a teherautó, miután lerakta rakományát a munkaterületen, a platóját leengedve, szabályszerűen távozott a helyszínről.

Ezt követően a sofőr megállt az út szélén és felemelte a platót, amely beleütközött a nagyfeszültségű vezetékbe, ez okozta a tragédiát. Vélhetően a sofőr műszaki hibát észlelhetett, ezért emelhette fel a jármű platóját, amely érintkezett a nagyfeszültségű vezetékkel.

Biztonsági kapukat helyeztek ki

Az illetékes hatóságok megkezdték a vizsgálatot az ügyben.

A kivitelező azt közölte a Bács megyei lappal, hogy nagy hangsúlyt helyeznek a biztonsági intézkedésekre, az építkezésen tilos felemelt platóval közlekedni, erre tábla is figyelmeztet.

A munkaterületet keresztező elektromos felsővezetékek miatt a kivitelező mindenhol biztonsági magaskapukat létesített, amelyek felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, és megakadályozzák, hogy a tehergépjárművek nyitott platóval közlekedjenek.