Az Év fagylaltja versenyt idén Kecskeméten rendezték meg, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit.
Mint írták, a verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

AZ ÉV FAGYLALTJA VERSENYRE IDÉN REKORDSZÁMÚ 90 FAGYLALT ÉRKEZETT, 

és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjaival együtt összesen 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvényen. A fagylaltokat cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

A CUKRÁSZDÁK ÉS KÉZMŰVES FAGYLALTOZÓK VERSENYÉNEK ARANYÉRMESE ÉS EGYBEN AZ ÉV FAGYLALTJA VÁNDORKUPA NYERTESE A TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL LETT, 

amely Bergmann Nándor (A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred) alkotása. 

  • Ezüstérmet kapott a Meggyes pekuccino, Vadócz Jenő fagylaltja (Promenád Kávéház, Balatongyörök).
  • A bronzérmet pedig a Szerenád nevű fagylalt kapta, Damniczki Balázs alkotása (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár).
  • A mentes kategória aranyérmét a Sárgabarack lime maracuja, Marsa Éva Heléna fagylaltja érdemelte ki (Vanília & Gelarto, Nagykőrös).
  • A házigazda Kecskemét tiszteletére meghirdetett sárgabarack kategória győztese a Mámoros marillen lett, Márton Sándor alkotása (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred).
  • A közönségdíjat a Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában, Szabados Norbert fagylaltja kapta (König-Units Kft., Üllő).
  • Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját pedig a Kecskeméti mosolygós barack, Pokoraczki Ágnes alkotása (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó).

(MTI)