Az elnöki iroda sajtószolgálata kifejtette, hogy a 2021-re vonatkozó vagyonnyilatkozat szerint Volodimir Zelenszkij és családtagjainak akkori, 10,8 millió hrivnyás bevételének csaknem fele –mintegy 5,3 millió hrivnya (50 millió forint) – államkötvények eladásából származott, a többi bérből, banki kamatokból és ingatlan-bérbeadásból.

Zelenszkij továbbra is számos védjegy tulajdonosa. 2021-ben fejeződött be 22 védjegy bejegyzésének folyamata, amely még jóval elnökké választása előtt kezdődött – derül ki a közleményből.

A 2022-es évre vonatkozó bevallás szerint az államfő és családtagjainak éves jövedelme csaknem 3,7 millió hrivnya (34,6 millió forint) volt.

Az elnök családjának 2022-es bevétele az Ukrajna területén kötött bérleti szerződések ideiglenes felmondása miatt csökkent, amely az országunk elleni teljes körű orosz agresszió megindulása miatt következett be

– írta az elnök sajtószolgálata.

Közben az is kiderült, hogy úgy lopják az ukránok a fegyverpénzt, mintha nem lenne háború. Az ukrán hatóságok szerint korrupt tisztviselők 40 millió dollárt loptak el az Oroszországgal vívott háborúhoz szükséges fegyverekre elkülönített büdzséből. Itt vannak a részletek >>>