Az orosz katasztrófavédelmi hatóságok tájékoztatása szerint a Szentpéterváron kitört raktártűz következtében több mint 70 ezer négyzetméternyi területen tombolnak a lángok egy helyi raktárépületben és környékén – írja a Meduza.

A Wildberries nevű, főként ruhaneműket és cipőket értékesítő webshop szentpétervári raktárépülete gyulladt ki szombat reggelre. Az áruházlánc már közölte, hogy a vásárlók visszakapják a tűz miatt elveszett megrendelések árát, viszonteladó partnereik szintén kártérítésre számíthatnak. 

A tűz következtében személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés, a vállalat szerint az épületből biztonságban kimenekítették a bent tartózkodó embereket.

A portál megjegyzi, hogy tudomásuk alapján a raktár tűzjelző rendszerét kikapcsolták, mivel már több alkalommal is sor került téves riasztásra.tűz okaként egyelőre egy elektromos vezeték meghibásodását jelölték meg.

Ugyanakkor a szándékos gyújtogatást sem tartják kizártnak: ezt már egy másik orosz hírforrás, az RBC vetette föl. A portál arról is beszámolt, hogy január 10-én tömegverekedés tört ki a bevándorló vendégmunkások között a most kigyulladt raktárépület közelében. A Wildberries egyik 33 éves azerbajdzsáni állampolgárságú munkatársát végül szúrt sebekkel vitték kórházba.

Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett a katasztrófavédelem részéről, hogy valójában mi okozhatta Szentpéterváron a Wildberries-nél a tüzet.