Az MDMA és a pszilocibin mostantól legálisan felírható az egyes tartós mentális betegségek kezelésére Ausztráliában. Ezzel pedig első lett a sorban – írja a SkyNews

A pszilocibin a triptamin családba tartozó pszichoaktív alkaloid, amely több gombafajban is jelen van.

Az MDMA (metiléndioxi-metamfetamin) egy olyan szintetikusan előállított szer, amely egyrészt a stimulánsok közé sorolható, amely agy félelemközpontjára hatva csökkenti a szorongást és az empátiás készségek javulását eredményezi. A feketepiacon Ecstasy néven „szeretet drogként”, „táncolós drogként” vált híressé.

Természetesen Ausztráliában is csupán a pszichiáterek írhatják fel ezeket depresszióban, illetve a poszt-traumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő betegek számára, a gyógykezelés részeként. Mindezt azok után, hogy Ausztrália hatóságai engedélyezték a speciális gyógyszeres terápiát.

A pszichedelikumok gyógyászati felhasználásáról már februárban döntés született Ausztráliában, az intézkedés azonban csak most július 1-től lépett hatályba.

 

Zelenszkij legalizálná a marihuánát

Volodimir Zelenszkij szerint Ukrajnának Európa legerősebb mentális és fizikai rehabilitációs ágazatát kell létrehoznia. Mindezt a megfelelő tudományos kutatások és ellenőrzött ukrajnai termelés mellett látná kivitelezhetőnek az elnök. Bővebben --->

A Drogriporter szerint manapság az MDMA és társai ismét egyre elfogadottabbá válnak a gyógyászatban, és klinikai vizsgálatok igazolják, hogy eredményesen alkalmazhatóak például a poszt-traumatikus stressz szindróma kezelésében.

A „dogokkal” történő gyógyászat meglehetősen drága lesz Ausztráliában: a kezelés betegenként körülbelül 10 000 ausztrál dollárba kerül majd. 

Új tudatmódosítók hódították meg Európát

Egyre többféle új tiltott kábítószer jelenik meg az utóbbi időben, ami tovább súlyosbít olyan komplex problémákat, mint a hajléktalanság vagy a fiatalkori bűnözés. Bővebben --->